AKTUELNO

Ako Mađarska i Orban mogu da budu medijatori između kolektivnog Zapada i Rusije, onda Srbija i Vučić koji jedini nisu uveli sankcije Rusiji imaju puno pravo da ponude Beograd kao mesto gde bi zvanična Moskva i Vašington mogli da stave potpise na sporazum o okončanju rata, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je podsetio da Srpska liga mesecima unazad poziva na jačanje kvadrilaterale Rusije, Kine, Mađarske i Srbije i da je ista realna osnova za stvaranje održive alternative levo-liberalnim agenturama sa kolektivnog Zapada.

Već sada deo savetnika Donalda Trampa, verovatno budućeg predsednika SAD, pokušava da ga uvuče u kolotečinu rata u Ukrajini i progura NATO agendu o ratu u Ukrajini bez vremenskih granica. Zato je važno da Srbija i Mađarska rade zajedno na pripremanju mirnog rešenja, jer bi to mogao biti veliki adut za Trampa u finišu izborne trke sa Bajdenom.

Aleksandar Đurđev

Predsednik Srpske lige dodao je da je rusko-indijski samit koji se održava u Moskvi, a kome gotovo da nema reči u medijima, predstavlja veliki signal u vezi toga koju stranu će odabrati ekonomski i vojno moćna Indija.

- Dok Zelenski moli indijskog predsednika Modija da mu pomogne, isti taj Modi sam odlazi i pravi savezništvo sa Putinom. Svet se ubrzano i dramatično menja pred našim očima - zaključio je Đurđev.

Autor: P. J.