AKTUELNO

Zarad ljudi u Crnoj Gori da kažem bez obzira na kampanju koju Šolakove "Vijesti" vode protiv mene, činjenice su nešto drugačije. Republika Srbije u 2023. izvezla u Crnu Goru 3.5 miliona litara jestivog ulja. Ove godine 5.7 miliona litara jestivog ulja. Toliko o istini i o činjenicama.

Ovim reči predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je tvrdnje pojedinih medija da je izvoz jestivog ulja iz Srbije za Crnu Goru zabranjen, a potom dodao:

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Mi 85 miliona litara možemo da izvozimo nesmetano. Naše rezerve iznose više od cele jednogodišnje proizvodnje i potrošnje Crne Gore. Ako im nešto zatreba, to govorim zbog bratskog naroda u Crnoj Gori, ne moraju da brinu. Srbija ima dovoljno rezervi. U ovom trenutku imamo oko 11 miliona litara rafinisanog ulja u našim rezervama. Imamo mnogo nerafinisanog koje se koristi za industriju.

Podsetimo, tim povodom oglasio se i Tomislav Momirović, ministar trgovine i rekao:

- Jasno sam rekao ministru ekonomskog razvoja Niku Đelošaju da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru. Mi trenutno sagledavamo sopstvene zalihe kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti i potencijalnih poremećaja na tržištu imali dovoljne količine za naše građane - zaključio je Momirović.

Autor: Aleksandra Aras