AKTUELNO

Odbornici novog saziva Skupštine Beograda danas biraju gradonačelnika i njegovog zamenika.

Na dnevnom redu sednice je i izbor članova Gradskog veća kao i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Beograda.

Kandidat za gradonačelnika liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, koja je osvojila najviše mandata, je Aleksandar Šapić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu od 2022. godine.

"Danas dobijamo gradonaćelnika i to je jako dobra stvar " rekao je za TV Pink Nikola Nikodijević predsednik Skupštine grada.

"U petak smo dobili Skupštinu sada ćemo dobiti izvršne organe vlasti, gradonačelnika, zamenika, ćlanove gradskog veća. S obzirom da smo u privremenom stanju bili od oktobra prošle godine, što je zaista dug period za jedan dvomilionski grad, mislim da građani zaslužuju da imaju formirane organe vlasti, da imamo usvojen budžet grada i da možemo da se bavimo krupnim infrastrukturnim projektima koji zaista menjaju lice ovog grada i kvalitativno menjaju život Beograđana", rekao je Nikodijević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekoa iako njegova stranka ima komotnu većinu moraće da rade punim tempom i da koriste celo leto kako bi nadoknadili ono što su izgubili za vreme privremenog organa.

"Prema najavama nekim odbornička grupa liste Save Manojlovića neće učestvovati u radu Skupštine, ja pozivam sve političke opcije koje su dobile poverenje građana i koje su prešle cenzus da se vrate u institucije i da dijelog vodimo u institucijama i mislim da je to dobro i za grad i za politički život u Beogradu", kaže Nikodijević.

On jedodao da je dobro je kada imamo dijalog i različita mišljenja i da onda pokušavamo da dođemo do najkvalitetnijih odluka.

"Ako žele da rade, mi smo spremni pružamo ruku saradnje, ako neće mi mormao dalje da nastavimao da se borimo za Beograđane", poručio je Nikodijević.

Autor: Dalibor Stankov