AKTUELNO

U javnosti je ovih dana objavljena prepiska šefa kavačkog klana Radoja Zvicera i njegovog saradnik iz policije Ljuba Milovića, koja je nastala nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, iz koje se naslućuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić meta mafijaškog klana iz Crne Gore.

Dejan Vuk Stanković, analitičar, kaže da rat mafiji može politički da košta, ali može da naiđe i na podršku, podršku običnih ljudi i poštenih političkih aktera.

- S druge strane, naravno, postoje interesne grupe koje podrazumevaju spregu između kriminalnih klanova, mafije, čiji poslovni interesi su ugroženi, čiji boravak na slobodi je ugrožen, ali i životi - rekao je Vuk Stanković za Novo jutro TV Pink i dodao:

Sam taj posao, kriminalni, sa sobom nosi mnogo rizika, pa i rizik za život.

Vuk Stanković je kazao da se danas neretko kaže da su mediji neformalna strana vlasti.

Foto: Printscreen YouTube/SKY, Tanjug/Rade Prelić

- Kada pustite neku priču, kada kriminalizujete predsednika Vučića, onda ste zamutili granicu koja postoji između onih koji se bore protiv kriminala i korupcije i onih koji stvarno učestvuju u kriminalu i korupciji - naveo je on.

Prof. dr Ilija Kajtez, sociolog, kaže da je logika kriminalnog kapitala da ostane na vlasti čovek koji im povlađuje i pomaže.

- Onda tu dolaze neke strane obaveštajne službe koje čine radnje mere i postupke u Crnoj Gori protiv Srbije, jer osećaju da politički sistem i predsednik Vučić u Srbiji nisu na tom talasu - ocenio je Kajtez.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, onda pokušavaju na sve načine da se promeni i smeni režim u Srbiji.

- Stvari su ovde potpuno jasne - ocenio je Kajtez.

Ljuban Karan, bivši pripadnik KOS-a, rekao je da nema neke velike greške ako Zvicer zbog uticaja smatra da je visok nivo u Crnoj Gori i kod nas.

Autor: Marija Radić