AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarsvu spoljnih poslova Nikola Stojanović odgovorio je na društvenoj mreži "Iks" Đilasovom podpredsedniku Borku Stefanoviću.

Prenosimo vam izjavu Nikole Stojanovića u celosti:

Ne postoji ništa skuplje od katastrofalnih odluka i dugoročnih negativnih posledica koje su Borko Stefanović i njegovi “vrhunski profesionalci” naneli Srbiji i njenoj međunarodnoj poziciji. Na primer “izuzetno promišljeno” pitanje koje su postavili Međunarodnom sudu pravde. Ili “pametna diplomatija” zahvaljujući kojoj je Kosovo priznalo preko 100 zemalja u njihovo doba. Da ne pominjemo da oni i dan danas vrhunac diplomatskog delovanja vide u ocrnjivanju sopstvene države stranim ambasadorima.

- Nasuprot tome, upravo je ta “naprednjačka” diplomatija učinila da je Srbija rekorder u vrednosti postignutog izvoza (preko 40 milijardi evra u 2023. vs. 15 milijardi 2012.), da je takva diplomatija osigurala povlačenje 28 priznanja Kosova i Metohije, da je uspešno sprečila neke od najvećih napada na Srbiju i Srbe u međunarodnoj areni. To je međunarodni ugled i prestiž o kome je ekipa od pre 20 godina mogla samo da sanja - napisao je Stojanović.

Autor: Snežana Milovanov