AKTUELNO

Srpska lista zatražila je, nakon što se pojavio audio-snimak koji dokazuje da su saradnici Aljbina Kurtija organizovali postavljanje eksploziva pod svoj automobil kako bi za to okrivili Srpsku listu i Milana Radoičića, da međunarodni predstavnici upute izvinjenje zbog ranijih izjava i insinuacija na račun Srpske liste i da javno zahtevaju da se najhitnije pokrenu postupci protiv odgovornih za ta dela.

- Organizovana kriminalno-špijunska mreža Kurtijevog režima na severu Kosova i Metohije polako se očigledno razotkriva svakim danom sve više i više - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako se dodaje, poslednja u nizu informacija danas se deli na društvenim mrežama u vidu audio snimka na kome se jasno čuje kako su Kurtijevi saradnici na severu, iz opštine Leposavić organizovali postavljanje eksploziva pod sopstveni automobil kako bi za to optužili Milana Radoičića i Srpsku listu.

- Da stvar bude gora, ovi fingirani događaji neretko su bili osnov da neki ambasadori pozivaju Srpsku listu kako bi reagovali i osudili izmišljene napade, podmetanje eksploziva ili paljevine, što su očigledno činili ljudi bliski režimu u Prištini, što svakim danom postaje očiglednije - navodi se u sapštenju.

Srpska lista očekuje da u ime istine, međunarodni predstavnici pre svega upute izvinjenje zbog ranijih izjava i insinuacija na račun Srpske liste, ali i da javno zahtevaju da se najhitnije pokrenu postupci protiv odgovornih za navedena nedela, a sva ova lica nađu u pritvoru.

- Sa ciljem da se ne dozvoli da ih režim u Prištini i politička podrška zaštite od krivičnog gonjenja - navodi se u saopštenju.

Autor: Aleksandra Aras