AKTUELNO

Ispred Fakulteta organizacionih nauka, koji se nalazi u blizini Fakulteta političkih nauka, uslikan je profesor tog fakulteta i član Proglasa Đorđe Pavićević sa Pavlom Cicvarićem, koji je ostao upamćen po tome da je bilo "lice" nasilnih protesta koji su se odigravali u režiji Dragana Đilasa.

Njih dvojica su se sastali pred početak sednice Saveta FPN-a na kojoj će biti potvrđena odluka o izboru novog dekana profesora Slaviše Orlovića.

Ako je sudeći po onome po čemu je Cicvarić upamćen, a to su uvrede, psovke i nasilje, ali i tome da Pavićević zdušno podržava politiku Dragana Đilasa, jasno je da su đilasovci naumili da ruše Univerzitet.

Podsećamo, ranije danas kafiću u blizini Fakulteta političkih nauka održao Đorđa Pavićevića i dve pripadnice feminističkog kolektiva "Ženska solidarnost", izvesne Nataše i Staše.

Podsećamo, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu već dugo je politički aktivna grupa profesora i studenata koji za cilj imaju zauzimanje Fakulteta političkih nauka i proglašenje njegovog otcepljenja od Univerziteta u Beogradu.

Naime, ovu grupu predvode narodni poslanici Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević i Biljana Đorđević.

Pošto su potpuno poraženi na svim izborima na kojima su učestvovali, a poslednji od njih su održani 2. juna, sada su svoje kandže usmerili na FPN.

Naime, pre sedam dana su održani izbori za novog dekana FPN na kojima je ubedljivo pobedio profesor Slaviša Orlović, dok je pulen Đorđa Pavićevića, Nemanja Džuverović teško poražen.

Odluku o izboru novog dekana mora da potvrdi Savet fakulteta čija je sednica zakazana za petak, 7. juna.

Kako bi pokušali da spreče izbor profesora Orlovića, a s obzirom da je praktično sadašnjem dekanu profesoru Simiću istekao mandat, pokušaće da spreče održavanje sednice Saveta, da nasilno preuzmu FPN, skinu i zgaze zastavu Republike Srbije i proglase otcepljenje FPN od Univerziteta u Beogradu.

Autor: