AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je izborni dan protekao mirno, što su i posmatrači potvrdili.

- Kada je reč o opoziciji, mislim da je to jedna neozbiljna politička igra, da se stalno iznova traže neki izbori i da se time izaziva politička nestabilnost u Srbiji. Eto izbori su održani, oni su to tražili...Čak su i uslovi u kojima su održani oblikovani nekim njihovim zahtevima - istakao je Dačić.

On je podestio da je koaliciona lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" ostvarila izvanredne rezultate i mislim da je opozcija zbog toga nezadovoljno, pa se međusobno optužuju.

Kako je dodao, oni misle da su Bogom dani za dolazak na vlasti. On je ocenio da je "sulud predlog" Sava Manojlovića o demonstracijama, građanskoj neposlušnosti ili ostavkama na poslanički mandat.

Foto: TV Pink Printscreen

Šta će vam bolji odgovor od onoga što su njegove kolege iz opozicije rekle, rekao je Dačić.

Kako je dodao, tu nema masovnosti.

- Pobeda je ubedljiva i bilo bi logično da se čestita i da se ide dalje. Oni vide da na izborima ne mogu da dođu na vlast - naglasio je ministar policije i istakao da je Srbija ozbiljna država i da je policija i do sada reagovala na svaku prijavu, kojih je u izbornom danu bilo 160.

Dačić je istakao da je na tužilaštvu da kvalifikuje određena dela.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada je reč o incidentu u Novom Sadu, policiji je prijavljeno da postoji kol centar. I šta to sada znači? Nekorektno prozivati policiju za nešto što nije njena nadležnost - rekao je ministar, navodeći da nije nigde video da je postojanje kol centra okarkterisano kao nelegalno.

Bili su tu i drugi pozivi, da se žele srušiti ulazna vrata na sajmu, a policija je na to reagovala da zaštiti imovinu. To nema veze sa politikom

Autor: