AKTUELNO

Veliki skandal dogodio se juče u Kosovskoj ulici u Beogradu kada je Vuk Cvijić iz čista mira prišao stolu za kojim su sedeli suvlasnik Medijske mreže Milan Lađević i njegov zamenik Boris Vuković. Prema rečima svedoka, Vuk Cvijić je iz čista mira napao Milana Lađevića, čak mu se unosio i u lice, a onda je počeo da mu preti.

Borko Kašanski, glavni urednik "Srpskog telegrafa, osvrnuo se na ovaj nemili događaj i objasnio šta se zapravo desilo.

Samom događaju nisam prisustvovao, ali imam uvid u službene beleške u policiji sa izjavom Milana Lađevića, koji nije urednik, već suvlasnik i izvršni direktor "Srpskog telegrafa", samim tim i malo ima veze sa tim dnevnim poslom i tekstovima - rekao je Kašanski i dodao:
Između njih dvoje je došlo do nekakvog incidenta koji je Lađević detaljno opisao policiji koju je i on pozvao. To se desilo pet metara ispred naše redakcije, a Lađević je tu bio sa svojim zamenikom. Sedeli su za stolom kada im je Vuk Cvijić prišao i krenuo da mu se unosi u lice sa namerom da ga isprovocira. Pominjao je i kako ima još svašta da napiše i kaže o njemu. Nakon toga je iscenirao da ga je Lađević odgurnuo. Ono što se desilo posle toga zapravo pokazuje pravu istinu. Lađević je naime zvao policiju, dok je Vuk pozvao svoje kolege novinare. Nedugo nakon incidenta kreće hajka po tim medijima u koju se uključuju i razne političke stranke sa namerom da za sve okrive predsednika Vučića - rekao je Kašanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Kašanski se zatim osvrnuo na činjenicu da Vuk Cvijić nije čak ni dao izjavu policiji, kao i na potrebu pojedinih medija da za svaku stvar koja se desi u našoj državi, maliciozno okrive predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rekao je da će to navodnu uraditi danas, ali nije još uvek dao izjavu policiji. Sve te stvari koje su usledile nakon incidenta samo pokazuju i objašnjavaju to što se desilo ranije. Samo sam čekao da u sve nekako uvežu i predsednika Vučića, kad gle čuda, sinoć se pojavljuje saopštenje Komiteta za zaštitu novinara iz Njujorka koje kaže da je sve ovo posledica retorike Aleksandra Vučića. Ta nit je uvek ista i samo čekamo, šta god da se desi u Srbiji, da se nekako zakače na Vučića. Tako je bilo i za prebijanje onog nesrećnog čoveka u Šumicama. Čak i da se sve desilo kako je opisao Vuk Cvijić, a nije, kakve veze sa tim ima Aleksandar Vučić? Izgleda da se ciljao taj neki predposlednji dan pred medijsku ćutnju. Nadam se da su tu bile neke kamere koje su sve snimile i koje će pokazati pravu istinu -rekao je Kašanski.