AKTUELNO

Stevica Deđanski, analitičar, govoreći o prijemu tzv. Kosova u pridruženo članstvo Parlamentarne skupštine NATO-a, kaže da je Priština nagrađena ako je nagrada biti u NATO-u.

Deđanski je kazao da je to kršenje svih principa, kao što se radilo i do sada.

- To se vidi i na ovom primeru. Deo teritorije nepriznate države koja progoni i ubija Srbe prima organizacija koja treba dole da štiti Srbe. To je toliki paradoks... Cilj je bio da nam otmu teritoriju i da nas porobe. Da porobe celu Srbiju. Vidite, mi Srbi, kakvi smo, takvi smo, nekako uspemo da se odbranimo - rekao je Deđanski za Pink.

Deđanski je naveo da naša borba nije laka, ali da se ponosi što je Srbin.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ima onih kojih se stide, poput onih u tajkunskim medijima. Ja se prenerazim nekad. Meni su oni najstrašniji, Hrvati, Kurti se podrazumevaju - rekao je Deđanski i precizirao da misli na napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića što je posetio Hram Svetog Save.

Ljubomir Đurić, analitičar, govoreći o političkim potezima vlasti u Crnoj Gori kaže da prozapadni stav ne mora nužno da bude antisrpski, s obzirom da je naša spoljna politika prozapadna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pokušava da se nametne narativ da je Srbija uz Rusiju, ali više su to političke igre kojima se služe neki koji nemaju šta bolje da pruže - kazao je Đurić.