AKTUELNO

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom i tom prilikom poručio da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti naroda dveju zemalja, biti dodatno unapređeni, uz obostrano zalaganje.

Vučević je naglasio da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Premijer je iskazao posebnu zahvalnost ambasadoru na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Foto: VLADA SRBIJE

Vučević je preneo zahvalnost ambasadoru i na tome što Kipar nije glasao za rezoluciju o Srebrenici, uprkos brojnim pritiscima.

Ambasador Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja, koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost, biti dodatno unapređeni, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.

Fotiu je čestitao Vučeviću na preuzimanju nove funkcije, istakavši da veruje da će tokom njegovog mandata odlična saradnja dveju prijateljskih zemalja biti dodatno unapređena.