AKTUELNO

U drugom dnevniku hrvatskog javnog servisa večeras se moglo čuti priznanje o diplomatskoj pobedi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naime, reporterka hrvatskog javnog servisa uključila se uživo iz Njujorka i tom prilikom rekla je da je ovo "diplomatska pobeda Srbije".

"Predložile su je (rezoluciju o Srebrenici, prim.aut.) Nemačka i Ruanda a Hrvatska je jedan od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u dokumentu ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz potporu Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja", rekao je voditelj hrvatskog javnog servisa, nakon čega se uključila reporterka uživo iz Njujorka:

"Čuli smo u prilogu, rezoluciju su poduprle 84 države - manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć potpore. Videli smo brojne države iz latinoameričke skupine, afričke skupine... prepoznale su se u rečima srpskog predsednika kako 'moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima'!", rekla je reporterka i dodala:

"Videli smo danas i još neke zanimljive poruke s glasovanja: Kina koja je poslovično suzdržana kod ovakvih rezolucija, danas je bila protiv rezolucije. Isto tako, kada je reč o državama Evropske unije, Mađarska je bila protiv tako da to nije bilo iznenađenje!", rekla je reporterka hrvatskog javnog servisa.