AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić odbranio je ugled i čast srpskog naroda, poručila je potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović.

- Međutim, glasanje je pokazalo još jednu važnu stvar - sponzori i kosponzori morali su dobro da se pomuče jer su protiv sebe imali državnika koji im je prozreo namere i sa istim ih suočio pred celim svetom. Nisu očekivali da će im predsednik jedne male zemlje u lice sasuti ono što svi znaju, ali ne smeju da kažu- navela je Vujović i dodala:

- Znamo mi, a sigurna sam da znaju i oni koji su vršili pritiske i ucenjivali države da glasaju za, šta je istina. Ucenjeni i uplašeni morali su da podignu ruku, a pognu glavu.

- Želim da zahvalim onom drugom, većem delu sveta koji nije podržao rezoluciju, onom delu sveta koji nije podlegao ucenama, onom delu sveta koji nije žmurio pred istinom- piše u saopštenju.

- Državni tim Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu pokazao je svetu primer državničke hrabrosti, otpora, odlučnosti i borbe za interese zemlje, uprkos tome što je snažna sila bila nasuprot nas. Ceo svet imao je priliku da čuje glas slobodarske zemlje koja se bori za budućnost svog naroda- piše u saopštenju.

- Građani Srbije treba da budu ponosni, a verujem da će tek u godinama pred nama shvatiti koliko je važna ova borba bila i koliko se u teškim trenucima odvijala- navela je Vujović i dodala:

- Ući će jednog dana u udžbenike i činjenica kako su najmoćniji u instituciji UN uspeli da zaobiđu Savet bezbednosti, da zaobiđu konsenzus i pukim preglasavanjem, uz veliki deo zemalja pod pritiskom, usvoje rezoluciju koja će, bez sumnje, izazvati nove tenzije u regionu- napisala je Vujović.

Još jednom hvala svim državama slobodarskog duha u svetu- navela je ona.