AKTUELNO

Opozicioni N1 nastavlja sa svojom kontroverznom praksom promovisanjem rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici.

Ovaj put, N1 je objavio članak pod naslovom "Diplomatkinja o rezoluciji o Srebrenici: Nisu odgovorni država i narod, već pojedinci", čime nastavljaju da šire narativ koji mnogi u Srbiji smatraju lažnim i štetnim.

Kroz ovakve naslove i sadržaje, N1 se otvoreno stavlja na stranu onih koji žele da Srbiju okrive za zločine koje nisu počinili ni država ni narod, već pojedinci. Ovo je deo šire kampanje koja ima za cilj diskreditaciju Srbije i njenog rukovodstva, posebno u svetlu nedavnih međunarodnih dešavanja i glasanja u Ujedinjenim nacijama.

Napori N1 da podrži ovakvu rezoluciju predstavljaju očigledan pokušaj da se delegitimizuje Srbija na međunarodnoj sceni i da se osujeti svaki napor koji vodi ka pravdi i istini.

Dok N1 nastavlja da promoviše ovu rezoluciju, mnogi u Srbiji vide ovo kao još jedan pokušaj da se destabilizuje unutrašnja politička scena i oslabi pozicija Srbije na međunarodnom planu. N1, koji se često pozicionira kao nezavisan glas, sve više pokazuje svoju pristrasnost u pitanjima od ključnog nacionalnog interesa.

U ovom trenutku, kada se Srbija suočava sa brojnim izazovima, ovakvi potezi samo dodatno polarizuju javnost i otežavaju proces pomirenja.

Aleksandar Vučić i dalje ostaje čvrst u svojoj poziciji, boreći se za pravdu i istinu, bez obzira na pritiske i napade sa svih strana. Ovaj pokušaj diskreditacije samo pokazuje koliko je njegova borba značajna i koliko je istina koju zastupa trn u oku onima koji bi želeli drugačiji ishod za Srbiju.