AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Njujorku, gde će 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Podsećamo danas je u sedištu Ujedinjenih nacija održana panel diskusija "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti", na kojoj su žrtve rata u Bosni i Hercegovini iznele svoja svedočenja.

Vučić je u telefonskom uključenju iz Njujorka za Informer govorio o detaljima i situaciji u Njujorku.

- Vesti su vakako lošije nego što su biole prethodnih dana, nisu svi junaci i mnogi su posustali od velikih sila. Mi smo dali sve od sebe i razgovarali smo sa predstavnicima preko 149 zemlaja i dla ismo sve od sebe gde smo u UN pozvali sprske žrtve da govore o sovojoj patnji- rekao je Vučić.

- Malopre sam rekao sutra je 23. maj nije vidovdan ali za nas ko da jeste i sutra ćemo videti ko se sve nije uplašio i ko nije stao na stran i bahatih. Kada ih pitate što donosite rezoluciju niko na to nije odgovorio - kaže Vučić.

On je rekao da su svi tužioci strani i da su vi oni koji su trebali individulano da odgovaraju odgovarali i šta je sad smisao ovih rezolucija pošto mi je jasno da nije u pitanju individulana odgovornost.

Sve što oni govore je licemerje, ono što je za mene vest kada vidim kako pritisci deluju na zemlje koje su mnogo veće od Srbije i kako se uplaše kada ih pozove ministar stranih poslova jedne zemlje.

- Ono što znam je da jednu zemlju ne mogu da pritisnu, ime te zemlje je Srbije ja imam samo tu tremu i strah da li ću moći da odgovorim jer niko u poslednjih 30 godina se nismo ujedinili kao danas, to što misle da će da nas unize oni ne razmkeju koliko smo se mi vinuli u slobodarskom duhu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nam ostaje sutra da pokažemo čvrstinu i hrabrost a posle toga da se borimo za napredak naše zemlje ali mislim da ćemo ugled Srbije da podignemo. Ne shvatate kolikko su nam se danas izvinjavali kako ne mogu da im se ne povinuju.

On je rekao da smo se svi borili i dali sve od sebe, postoji nešto što ne mogu da nam uzmu obraz i čast.