AKTUELNO

Dejan Miletić iz Centra za društvenu stabilnost poručio je da svaka pretnja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću mora biti ispraćena i procesuirana.

- Nema veće snage za jednog čoveka i političara kada brani istinom i pravdom određene stvari za svoju zemlju. U tom kontekstu je važna i duhovna i svetovna komponenta - istakao je Miletić za Pink.

Kako je naveo, u pitanju je interes Srbije kao države, ali i srpskog naroda, kao i naroda u regionu.

- Ovo je pokušaj dodatne mržnje, zabijanja klina. Ponosan sam i na patrijarha i na predsednika Vučića koji na ovaj način doživljava ovu borbu - istakao je Miletić i dodao da oni koji bilo kome priželjkuju smrt svojim ponašanjem govore najviše o sebi.

Foto: TV Pink Printscreen

- U trenutku kada širom sveta vidimo koji je nivo nasilja i nemira, stradaju državnici... Svaka pretnja ovog tipa, mora biti ispraćena i procesuirana. Tu nema alternative, ne samo što se tiče tužilaštva, već i bezbednosnih službi - rekao je Miletić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima hrabru poziciju i ponosan je na svoju državu jer brani svoje ineterese istinom i ne plaši se nikoga.

- To je za ponos, a ne za pretnje - naglasio je Miletić.

Glavni urednik Srpskog telegrafa Borko Kašanski je govoreći o onima koji prizivaju smrt Aleksandra Vučića naveo da mu je neverovatno takvo poimanje, da neko može da napiše tako nešto i da nekome može tako nešto da poželi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne mogu da razumem tu neljudsku potrebu da se na taj način obračunavaš sa nekim. Brine me to što se ponekad u Srbiji dopušta previše. Voleo bih da vidim kako u drugom zemljama velikih demokratija prolaze takvi ljudi. Baš bih voleo kada bi neko negde imao vremena, da vidimo kako stoje stvari u drugim zemljama - naveo je Kašanski.

Autor: