AKTUELNO

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izrazio je nadu da će Crna Gora promeniti stav i da neće glasati za rezoluciju u Srebrenici. Ocenio je da bi, glasanje za tu rezoluciju donelo novu političku nestabilnost, ali ali i poremetilo odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Knežević je situaciju u Crnoj Gori ocenio kao zatišje pred buru.

- Čini mi se da će Milojko Spajić do 23. maja biti u ozbiljnim problemima da povuče neki potez koji bi trajno, ne poremetio samo odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom već bi državu uveo u političku nestabilnost i doveo opstanak njegove Vlade u pitanje - ocenio je Knežević u uključenju za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić i dodao:

Još uvek se nadam, bez obzira na ono što je Spajić saopštio prošlog četvrtka na ono što je Spajić saopštio da će Crna Gora glasati za rezoluciju o Srebrenici da se može desiti da u ovih nekoliko dana Crna Gora pormeni stav i da ako već ne može da glasa protiv, bar bude uzdržana i tako sačuva svoj nacionalni, istorijski i duhovni identitet, ali ne pokvari odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom

Odluku o tome donosi isključivo vlada.

- Vlada Crne gore je imala elektronsku sednicu gde su usvojena dva amandmana na tu rezoluciju koja se tiču Dejtonskog sporazuma, ali oni nisu usvojeni. Jasno je da oni koji su inicirali ovu rezoluciju imaju za krajnji cilj da se tuži Srbija, već da dođe do ukidanja Republike Srpske - istakao je Knežević.

Istakao je da ova rezolucija ne može nikoga da pomiri.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić kaže da je Republika Srpska stekla jednu vrstu nesalomivog i nepokornog karaktera.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imamo jednu kolonijalnu rezoluciju koja favorizuje muslimane iz Evrope, takozvane bele muslimane koji su poslušnici NATO i Amerike. Dok su oni poslušnici, oni mogu da budu građani i njihove žrtve imaju pijetet- naveo je Stevandić.

Kako je dodao, ta rezolucija je podelila i muslimanski svet.

- Takođe, ni jedan organ Bosne i Hercegovine nije doneo odluku o ovoj rezluciji - istakao je Stevandić i naveo da je iza rezolucija želja da se Srbiju nanesu dodatni udarci.

Autor: