AKTUELNO

Ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija izjavio je danas da sednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da se glasa o rezoluciji o Srebrenici ne može biti odložena, jer nije ni bila zakazana.

- Ne može biti odgođeno nešto što nije ni bilo zakazano - rekao je Lagumdžija za N1 televiziju, odgovarajući na pitanje da li su odložene sednice Saveta bezbednosti UN-a o situaciji u BiH i Generalna skupština UN na kojoj bi se glasalo o toj rezoluciji.

Lagumdžija nikako da prestane da se blamira.

Ceo svet je stao uz Srbiju, a ipak mu ni to nije dovoljno da mu sve ide kao po loju. Namučila ih je jedna mala Srbija i njen predsednik, koji ne želi ništa loše nikome, ali se bori za svoj narod, odlučno i pošteno do poslednjeg atoma snage.

Inače, napadi na srpske svetinje na KiM su sve učestaliji.

Posebno je zabrinjavajuća činjenica da je ovaj incident usledio nakon odluke kosovskih vlasti da Patrijarhu i episkopima Srpske Pravoslavne Crkve zabrane ulazak na Kosovo, čime su im onemogućili služenje Svete Liturgije i početak redovnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora u manastiru Pećka Patrijaršija, kako se to činilo još od 14. veka.

Crkva u selu Naklo posvećena je Sv.Trojici, i spaljena je u martovskim neredima 2004. godine.

Napadi su isplanirani i usmereni protiv Srba.