AKTUELNO

Srba Filipović, analitičar, govoreći o situaciji u Crnoj Gori kaže da Srbija treba da vodi računa o sebi, da vodi svoju politiku, a da Crna Gora vodi. svoju

Filipović je naveo da ne treba da se bavimo kakav je ta zemlja izabrala put, ali da treba da vodimo računa da li naša manjina ima potrebna prava.

- Srbija i njeno rukovodstvo moraju da vode računa o svim Srbima, gde god oni da žive, da li ih bilo 1 odsto ili 30. Mi kao matica imamo obavezu da brinemo o njima, nema tu nikakve dileme - rekao je Filipović za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Filipović je ocenio da ne treba da nas zanima da li će ta zemlja u NATO, ali da treba da nas zanima kakva prava ima naš narod.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije je govoreći o prošlom popisu u Crnoj Gori u kojem se trećina stanovnika deklarisala da su Srbi i da onda naša zemlja mora da bude zainteresovana za politiku te zemlje.

Foto: TV Pink Printscreen

Miletić je povodom inauguracije Vladimira Putina rekao da je Rusija žilava, da je uspela da se izvuče iz mnogih zamki, i da joj se trenutno ne vide slabosti.

Ivan Bošnjak je rekao da mnogo toga u Crnoj Gori kreće od 1945. godine, kao i loš odnos prema SPC.

- Tada se dešava uništavanje srpskih crkava, najviše zatvorenika na Golom otoku bili su glavni kažljenici, a oni koji su bili krvnici srpskog naroda stvaraju taj identitet - naveo je Bošnjak.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, buđenje naroda i litije je nešto plemenito, a ono što se posle dešava je politička arena.

- U ovoj areni Srbi neće da odustanu od svog prava - kazao je Bošnjak.