AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na pisanje "Gardijana" i rekao je da licemeri iz Britanije koji špijuniraju i saveznike i neprijatelje, opet su zaboravili da podsete da se Si Đinping susreo i sa Makronom

- Kada "Gardijan" pokušava da skrene pažnju sa rezultata posete predsednika Si Đinpinga Srbiji okrivljujući kineske službe za bezbednosne propuste svoje zemlje, onda imamo potvrdu da će susret predsednika Vučića i predsednika Si Đinpinga Srbiji biti vredan pamćenja istorije. Licemeri iz Velike Britanije koji špijuniraju i saveznike i neprijatelje, opet su zaboravili da podsete da se Si Đinping susreo i sa Makronom, istina, ne srdačno kao sa Aleksandrom Vučićem, ali se susreo - rekao je Vulin.

- Da se Velika Britanija oseća moćnom kao kada je protiv Kine vodila opijumske ratove, pokušala bi od Kine nešto da nauči, ovako može da počne da uči i od Srbije. Za početak, kako se bori za slobodu, a onda kako se stiču i čuvaju prijatelji - poručio je Vulin reagujući na pisanje "Gardijana" da dok Beograd dočekuje predsednika Sija uz najveće počasti, ostatak Evrope je pod kineskim špijunskim napadom.