AKTUELNO

Predsednik SPS kaže da je sastanak sa liderom naprednjaka tražio da bi sumirali rezultate vlade i razmotrili planove za budućnost.

Dačić je novinarima, uoči sednice Glavnog odbora SPS, rekao da će biti saradnje SPS i SNS, ali da o zajedničkim izbornim listama nisu razgovarali i da za to ne postoji ni potreba.

- Te liste prave stranke koje moraju da se sakupe da bi prešle pet odsto, a naša lista bi osvojila više od 60, 70 odsto glasova - rekao je Dačić.

On je istakao da SPS ima dobar odnos sa koalicionim partnerima, zajedničke strateške ciljeve i očekuje da će uskoro imati i sastanak.

- Cilj tog sastanka nije da ukažem na bilo kakve probleme, već da razgovaramo o planovima za naredne godine i o pitanjima koja se veštački postavljaju u javnosti, kao što su jedinstvene liste - rekao je Dačić koji u tekućoj vladi obavlja dužnost ministra spoljnih poslova.

On je dodao da takav izlazak na izbore od SPS niko nije ni tražio.

Lider socijalista je, navodeći da se pokrajinski i lokalni izbori očekuju na proleće 2016.  godine, rekao da SPS na lokalnom nivou sigurno neće praviti koalicije sa DS, LDP, LSV, SDS ili desno orijentisanim partijama i podsetio da je SPS na prošlim republičkim izborima bio u koalciiji sa JS i PUPS-om.

Dačić je rekao da su socijalisti i njihovi koalicioni partneri spremni da nastave zajednički rad sa SNS i Vučićem, u interesu Srbije i njenih građana, navodeći da Srbija više ne sme da propušta svoje šanse, jer mora da uhvati poslednji voz kako bi živela kao sav normalan svet.

On je dodao i da ima brojnih napada na vladu, raznih afera, optužbi, te ocenio da se najgore stvari o Srbiji čuju baš u našoj zemlji.

Pojasnio je da su u emisiji "Mediji u Srbiji: Hronika propadanja", koja je u sredu uveče emitovana na N1,  predstavnici vlade bili meta najžešćih napada, da je rečeno da postoji cenzura, a da je zapravo tu emisiju finansiralo Ministarstvo kulture.

- Pa kako je onda moguće da postoji cenzura, to je kao i sve ostale tvrdnje, veštačka pena - rekao je Dačić.

On je najavio da će ta stranka skupom u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu 27. decembra obeležiti 25 godina postojanja, a da će na današnjoj sednici Glavnog odbora analizirati sve što je urađeno tokom ove godine, koja je, prema njegovom mišljenju, za Vladu Srbije i stranke koje je čine bila izuzetno uspešna.

Autor: G. Ninković

'