AKTUELNO

Predstojeći izbori pretvorili su se u odsudnu borbu za opstanak Srbije, onakve kakvu je svet dobro upoznao u poslednjih desetak godina. Ovo su sasvim sigurno najopasniji izbori za Aleksandra Vučića, čoveka koji je takvu državu izgradio i koji želi da je sačuva.

Sve ono što se dogodilo u poslednjih nekoliko nedelja, i na međunarodnom planu i na domaćem terenu, nedvosmisleno potvrđuje da su strani moćnici sinhronizovali akcije usmerene na uklanjanje glavne i zapravo jedine prepreke na njihovom putu slamanja i pokoravanja Srbije.

Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, navodi za Kurir da "svi koji bi da slome kičmu Srbiji ostrvili su se na predsednika Vučića, njegovu borbu, kao na samu državu".

- Strani moćnici, ali i njihove marionete u Srbiji - od tajkuna Đilasa do Save Manojlovica kog sada guraju kao zamenu istrošenom tajkunu, kompletan bivši rezim. Zato je vazno da im, svima zajedno, ponosna zemlja hrabrih ljudi odgovori snazno kao nikada pre. Svi da izadju na izbore, pruže najčvršću podršku svom predsedniku i njegovoj politici slobode, nezavisnosti i progresa - ističe Orlić.