AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je naš otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio navode MSP Slovenije o izjavi predsednika Aleksandra Vučića, kojim povodom je pozvan danas na razgovor.

- Naš otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio je navode slovenačkog MSP o izjavi predsednika Aleksandra Vučića. To predstavlja inverziju stvarnosti, jer, umesto da se Slovenija izvini Srbiji što je narušila naš teritorijalni integritet priznajući Kosovo i što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija prekršio sva pravila prisustva na sednicama omogućavajući Osmanijevoj da dovede navodne žrtve, bez ikakvog obaveštavanja Srbije o tome, što se nikad dosad nije desilo u UN-u, slovenački zvaničnici traže izvinjenje što je predsednik Vučić izrazio ogorčenje zbog takvog poteza koji je očigledno bio dogovoren ranije - naveo je Ivica Dačić.

Kako je dalje naveo Dačić, "Srbija samo reaguje na dosadašnje poteze Slovenije", o čemu je danas razgovarao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

- Ne bih da podsećam da je Srbija podržala izbor Slovenije u Savet bezbednosti. Ovakvi potezi Slovenije u međunarodnim organizacijama narušavaju upravo naše bilateralne odnose i nekorektno je odgovornost prebacivati na Srbiju, koja samo reaguje na poteze Slovenije - dodao je.

Autor: