AKTUELNO

Deo opozicije ne želi da izađe na izbore, iako su ih sami tražili, jer su svesni rezultata javnog mnjenja, rekao je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, Predrag Jeremić, urednik informative portala Pink.rs.

Komentarišući najavu da će izbori biti 2. juna, kao i izjave dela opozicije da na iste neće izaći, Jeremić je rekao da je sve po malo zbunjujuće, jer, kako dodaje, opozicija je zapravo ta koja je tražila da izbori po svaku cenu sa ostalim lokalnim izborima, a sada odjednom ne žele da idu na iste.

- Oni su upravo ti koji su se na sve načine trudili da tih izbora dođe, da Ana Brnabić promeni svoj stav i u dogovoru sa predsednikom države iznađe rešenje da dođe do toga da se izbori održe. Sve mi se čini da opozicija u ovom trenutku ne želi izbore, jer su sigurno i oni imali uvide u istraživanja javnog mnjenja gde sigurno ne stoje dobro u Beogradu – rekao je Jeremić.

Kako kaže, sigurno da ne žele da ostvare rezultat koji će biti daleko lošiji nego na prethodnim.

Foto: TV Pink Printscreen

Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inženjerstva, rekao je da svako sada može da pokaže svoju pravu jačinu i to ne samo u Beogradu, već i u svim ostalim lokalnim samoupravama gde se nisu održali 17. decembra.

- Videćete u toku današnjeg dana, kada neki budu davali svoja pravdanja zašto neće izaći na izbore 2. juna, tada će se videti njihova slabost – rekao je Obrknežev.

Novinar Informera Petar Popović, komentarišući udar unutar Srpske pravoslavne crkve i napade na patrijarha Porfirija, rekao je da je to samo još jedan u nizu napada koji se dešavaju unutar naše države i koji pokušavaju da destabilizuju SPC, jer je ona upravo jedan od stožera stabilnosti naše zemlje.

- To je institucija koja je uspevala da sačuva našu tradiciju, kulturu i slogu u našem narodu vekovima unazad. Oni SPC vide kao veliku pretnju – rekao je Popović.

Kada je opozicije u pitanju, Popović kaže da su oni sada uplašeni jer su zakazani svi izbori 2. juna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su izbore tražili, sada kada su ispunjeni svi zahtevi, vidimo da njihovi analitičari izlaze po medijima i izjavljuju da vlast već vodi u Beogradu, ali i u svim ostalim lokalnim mestima – rekao je Popović.

Kako kaže, zato je došlo do nervoze kod njih i neki pozivaju i na aktivni bunt.

Komentarišući dešavanja u Republici Srpskoj, i napadima na istu, Jeremić je istakao da jedan od njih dolazi od Dore Bakojani, koja je želi da Grčka prizna Kosovo i koja ga gura u Savet Evrope, i dodao da je apsurdno to što je ona ćerka Konstatina Micotakisa i sestra premijera, u čiju je kuću dolazio Slobodan Milošević koji je bio prijatelj njenog oca, koji je davao podršku i po pitanju Republike Srpske i po pitanju Kosova i Metohije.

- Zamislite sada takav cinizam, iako je rekla da postoje tri principa od kojih neće istupiti, sve je pogazila i pokazala da očigledno da postoje veliki pritisci. Stav u Grčkoj nije takav i oni su osudili njenu izjavu – rekao je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to je za svaku osudu od strane njene države, koju će sigurno i dobiti.

- Ona više ne može da se nada bilo kakvoj političkoj karijeri u Grčkoj – rekao je Jeremić.

On je rekao da skup „Srpska te zove“ jeste jedan veličanstven skup i odgovor na sve ono što se sprema Srbiji i RS. Dodaje da jedan stradalni narod ne može i ne treba da prihvati priču koja se servira o genocidu.

- Tako jeste bio strašan zločin, i za sve to nema opravdanja, ali nema ni opravdanja ni za medije u Sarajevu, koji su taj skup pokazali kao zločinačku skupinu ljudi koji su se okupili da provociraju i veličaju ratne zločine – rekao je Jeremić.

Autor: