AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je rođendanu "Kobri" u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Vučić je u obraćanju medijima je istakao da su Kobre svojim profesionalizmom i radom zaslužile svoju zastava.

- Mi smo preduzeli sve mere i napisao psima svim čanicama SE, ukupno 14 različih pisama evropskim liderima, svakome sam se obratio imajući u vidu specifične okolnosti, drugačije i priznavačima i nepriznavačima. Sva ta pisma su prosleđena. U tim pismima tražio sam da još jedanput razmotre svoju i odluku parlamentarne Skupštine za 2 dana, da na komitetu ministara njihova odluka bude drugačija, jer i kada govore o vladavini prava, jasno je da na Kosovu postoji sve osim vladavine prava. To je teror nad srpskim narodom. Posebno sam ukazao na trik koji će pokušati da naprave 10. maja nacrtom ZSO - naveo je Vučić i dodao

Foto: TV Pink Printscreen

Na Kosovu postoji sve osim vladavine prava i sprovodi se teror nad srpskim narodom. Mi ćemo se do poslednjeg trenutka boriti za istinu i pravdu

- Juče su prištinske vlasti uhapsile čoveka kojeg su već 2021. godine već ranili albanski teroristi. Progone ga zbog rušenja ustavnog poretka, takozvanog Kosova - istakao je Vučić govoreći o hapšenju Srećka Sofronijevića i dodao:

Onog sekunda kada naše MUP reše da rade svoj posao, a verujem da će biti sledeće nedelje, svuda gde imamo efektivnu vlast, gonićemo one koji ruše naš ustavni poredak

- Ja sutra i prekosutra idem u Mostar, videću da li ću sa Dodikom stići da posetim RS. Uskoro putujem u Njujork. Napisao sam pismo predsedniku GS UN. Razgovarao sam sa njim"."Zahvalan sam gospodinu Jeremiću što je iskazao želju da pomogne. Nema problem da pokažem poštovanje prema svakome ko bi da pomogne svojoj zemlji. Jeremić će sutra predsedniku GS uručiti moje pismo. Pozivam ljude različitih opcija da pomognu. Juče smo dobili potvrdu da će jako da lobiraju za rezoluciju o Srebrenici, a ja sam im rekao da ću se ja boriti protiv rezolucije iako je naša zemlja stostruko slabija. To nije pitanje snage, već pravde i istine. Borićemo se hrabro, snažno i do kraja! Iznenadiće se rezultatom - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- Svetinja koju branimo i čuvamo je veća od sile koja nas napada. Male su šanse da pobedimo, ali će se iznenaditi stepenom otpora - dodao je predsednik Srbije i podvukao da ćemo se boriti do kraja.

Juče smo dobili zvaničnu potvrdu SAD da će izuzetno jako da lobiraju za Rezoluciju u genocidu, ja sam njima odgovorio da ću ja lobirati svom svojom snagom protiv toga. Zato što ne mislim da je to pitanje nečije snage, već pravde i istine. Svetinja koju branite i čuvate je mnogo veća od sile koja vas napada. Mi ćemo se boriti hrabro, snažno i do kraja. I iznenadićete se rezultatom. Male su nam šanse, ali će se iznenaditi stepenom otpora slobodarskog naroda. Iznenadiće se kako ljudi više neće kao noj neće da zabijaju glavu u pesak. Borićemo se do kraja.

- Obavljaću u Njujorku konsultacije sa slobodarskim narodima. Biću tamo, boriću se. Kada se to završi i ako to izglasaju, onda ćemo istog dana, pošto su se 2 NATO zemlje kandidovale za nestalnu članicu SB, istog trentuklja ćemo se i mi kandidovati i pobedićemo ih u svemu. Jasno je da razgovora i kompromisa oko toga više nema. Pobedićemo ih u svakom telu međunardonih organizacija - rekao je Vučić.

- Borićemo se snažno uprkos pretnjama da će svakoga ko nosi crveno-plavo-belu zastavu proglašavati genocidnim. Ogrnuću tu zastvau i na Ist Riveru, Strazburu, Briselu - istakao je srpski predsednik i dodao da nećemo biti više pasivni.

-Biće mnogo odluka, procesa koji ćemo pokretati, a ne da budemo pasivni kao u poršlosti, želeći sa svima da gradimo dobre odnose i budemo dobri prema svima. E pošto ste vi rešuili nama da objasnite da je najbolje za nas doneti najgoru kvalifikaciju, saterani u ugao nemamo kud, borićemo se.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je u pitanju situacija u svetu, Vučić je rekao da očekuje trenutno smirivanje situacije u Iranu, ali dugoročnog smirivanja nema.

- Nisam još dobio odgovore, tek sam poslao pisma. Razgovarao sam i sa ambsadorima, razgovaraću sa mnogo predsednika na različitim kontinetnima. Idem u Njujork, gde ću imati brifinge za prijateljaske zemlje. ne ljutite se, druge od sada zovem partnerskim zemljama. Imaćemo partnere i prijatelje u svetu i regionu - istakao je predsednik Srbije.

Odgovrajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da ljude ne zanimaju lokalni izbori.

To, kako je dodao, zanima između jedan i dva osto građana.

Na pitanje o odnosu Dragana Đilasa i Save Manojlovića, predsednik Srbije je rekao: "U svoj muci, uspeli ste osmeh da mi izmamite. Svađaće se, baš me briga"

Autor: