AKTUELNO

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević oštro je osudio zlonamerne napade dela opozicije na predsednika Republike Srbije, a povodom njegove posete Parizu.

- Kada u Parizu imate doček i prijem kakav je imao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, uvek se nađu oni koji su zaduženi da po nalogu nalaze mane i kritike, ponavljajući stare i izlizane foskule - kazao je Milićević i dodao:

- Stavovi Francuske po pitanju Kosova su javni i jasni još od 2008. godine kada je Francuska priznala lažnu državu, ali za razliku od drugih lidera EU predsednik Emanuel Makron je jedan od retkih koji uvek hoće da sasluša stavove Srbije i onda kada se ne slaže sa njima. Istovremeno lideri nekih drugih zemalja EU uvek traže razlog i način da nešto učine protivno srpskim interesima i da se obračunaju sa Srbijom.

Prema njegovom mišljenju, važno je da je predsednik Srbije kao državnik koji uvek kroz istinu zastupa državne interese, u Parizu hrabro, argumentovano i činjenično govorio o nepoštovanju svih dokumenata međunarodne zajednice i otvorenom procesu etničkog čišćenja Srba sa Kosova od strane Aljbina Kurtija.

Posebno da se svakodnevno ugrožavaju osnovna ljudska prava, uključujući i pravo na život i slobodu, kako bi kroz te i takve pristiske proterali Srbe sa Kosmeta. Nadamo se da će Francuska ove činjenice i argumente zastupati kada Savet Evrope bude raspravljao o prijemu lažne države Kosovo - rekao je ministar.

- Takođe, važno je istaći nekoliko veoma važnih dogovora koje su predsednici Srbije i Francuske postigli kada je u pitanju vojno jačanje naše zemlje, ali i ekonomski napredak i energetska stabilnost Srbije. Sve ovo i te kako smeta mrziteljima Srbije. Ali njihove laži i napadi ne mogu proći jer naš narod najbolje razume šta je interes Srbije. Poverenje koje građani pružaju politici predsednika Vučića to najbolje dokazuje – zaključio je ministar Đorđe Milićević.