AKTUELNO

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lekove niti ima lekarsku pomoć, izjavila je njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i istakla da to smatra pokušajem ubistva.

- Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dao da se obratim medijima - rekla je Jovičevićeva.

Ona je istakla da je Radovan danas pozvao u 14.30 časova i da je jedva govori, ali je uspio da kaže da mu je stomak ogroman od sinoć, da ima užasne bolove i da niko neće da mu pomogne niti da zove ljekara.

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić nalazi se u engleskom zatvoru "Vajt", gde služi kaznu u užasnim uslovima.

- I dalje se nada da će mu ipak neko pomoći. Onog momenta kada je rekao da bez pomoći neće preživeti ovaj vikend i da se samo molim Bogu, odlučila sam da to podelim sa javnošću. Nadam se, bar ovako, da će neko reagovati na ovakvo ponašanje koje smatram pokušajem ubistva - kaže Jovičevićeva.

Autor: