AKTUELNO

Opozicija, koja je navodno toliko sigurna u svoju pobedu, je vest o raspisivanju izbora dočekala sa nezadovoljstvom, izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Neko ko je siguran u svoju pobedu, ko danima i nedeljama govori kako je režim izgubio Beograd, kako Beograđani ne žele Srpsku naprednu stranku, bi valjda trebao da sa oduševljenjem dočeka raspisivanje izbora za prestoničke izbore. Stvari kod opozicije ipak stoje sasvim drugačije, pogotovo kod dela opozicije koji se zalaže za održavanje protesta na dan izbora - izjavio je Đurđev.

- Svima je od početka jasno da nije bilo nikakve izborne krađe, već da se radi o pokušajima dezavuisanja javnosti u cilju prikrivanje poraza na izborima, a sada i opoziciji postaje jasno da na izborima ne mogu da pobede vlast koja uživa poverenje građana. Zato su posegli za oprobanim metodama - optuživanje vlasti za navodnu krađu na izborima, dok deo njih preti masovnim protestima koje će organizovati na dan izbora - rekao je Đurđev.

- Pozivam opozociju da se okane ćorava posla, nisu nam potrebne podele, još manje destabilizacija Srbije, a pogotovo u kontekstu dešavanja oko planirane rezolucije o Srebrenici i primanja tzv. Kosova u Savet Evrope. Valjda su do sada naučili kako ih potezi protiv države ne mogu dovesti na vlast i da je upravo zazivanje sankcija uz ostalo antinacionalno delovanje uzrok pada njihove popularnosti - zaključio je Đurđev.