AKTUELNO

Đilasova opozicija danas je pokazala da joj je jedini cilj miniranje dogovora i raspravljanje o njihovim ličnim zahtevima, kao da se radi o bunaru želja. Prihvaćeni su svi preduslovi koji su postavili na sastanku o ispunjavanju preporuka ODIHR za unapređenje izbora, izuzev onih kojima se na najbrutalniji način krše zakoni naše zemlje, rekla je danas Sandra Božić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

- Naviknuti su da vladaju kršeći sve propise i gazeći Ustav svoje zemlje, pa tako i sada traže nemoguće ne bi li našli najmanji mogući razlog da ne izađu na izbore, jer im je jasno da više nemaju podršku koju su stekli obmanama naroda i korišćenjem majskog masakra zarad svojih političkih ambicija. Ne prezaju ni od čega kako bi došli na vlast, a možemo samo da zamislimo na šta bi država ličila da se oni vrate na vlast. Upravo zbog takvog ponašanja i ignorisanja zakona, narod ih je poslao u političku istoriju - kaže Božić.

Ona je rekla da se ovde radi o pokušaju manipulacije javnosti kako bi se predstavilo da vlast ne želi da razgovara o poboljšavanju izbornih uslova, iako je to daleko od istine.

- SNS je došla na vlast prema izbornim uslovima koji su oni krojili po svojoj meri, dok smo samo od 2019. godine prihvatili 54 preporuke ODIHR o unapređenju uslova. Broj preporuka koje je sadašnja opozicija usvojila i primenila za vreme njihove vlasti jednak je nuli, jer im do volje naroda i fer izbora nije stalo, sve dok su imali podršku svojih mentora iz ambasada - dodaje Božić.

Ona je u svom saopštenju rekla, da je svima jasno da se ne radi o izbornim uslovima, već o kukavičluku da se izađe pred narod sa teretom politike najbrutalnijeg kršenja svih pravnih normi, politikom lopovluka, zakatančenih fabrika i rekordnom stopom nezaposlenosti - što je sve tekovina Đilasove želje da napuni svoje i džepove njemu bliskih poslušnika.

Autor: D. S.