AKTUELNO

Skupština Srbije sutra počinje raspravu o Predlogu budžeta za narednu 2017. godinu.

Predsednica narodne Skupštine Maja Gojković najavila je da sutra, u 10 časova, počinje sednica na kojoj treba da se usvoji Predlog budžeta za narednu godinu.

- Mi smo ponosni na dosadašnje rezultate Vlade Srbije, jer smo za samo godinu dana uspeli da ostvarimo istorijski deficit od 1,7 % BDP-a, ali ambicije vlade za naredni period su mnogo veće – rekla je ona gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije.

Gojkovićeva se osvrnula i na nedavne sukobe u parlamentu koji su među poslanicima izbili dok se usvajao Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, istakavši da je takvo ponašanje nedopustivo, i da se nada da se sutra tako nešto neće ponoviti.

- Ovo je najvažniji zakon koji se našao pred parlamentom, jer građani treba da znaju u šta se ulaže njihov novac. Pre svega, mi želimo da ulažemo u zdravstvo i prosvetu – rekla je predsednica parlamenta istučući da očekuje da će prioriteti biti rekonstrukcija KBC-a u Nišu i Kragujevcu, ali i da je plan takođe da se srede i škole u Srbiji kako bi nastava mogla da se odvija u humanim uslovima.

Kako kaže Gojkovićeva, očekuje se da će sutrašnja sednica proći “u miru, i argumentima koji su na mestu”.

- Nedavno ponašanje nekih poslanika bilo je jako neprimereno i ukoliko se nastavi ovakvo ponašanje biće kažnjeni tako što će dobiti po džepu. Mislim da oni jedino takav jezik razumeju – rekla je ona i istakla da je taj novac namenjen bolesnoj deci kojoj je novac potreban za lečenje.

Još uvek je rano pričati o predsedničkim izborima!

Predsednica skupštine kaže da je trenutni prioritet usvajanje budžeta, i da su predsednički izbori u drugom planu.

- Mogu da potvrdim da nije bilo razgovora ni u okviru SNS, niti u okviru drugih partija vladajuće većine, ni oko kandidata, ni oko izbora generalno - rekla je ona. Kako kaže, jedino što se spominje su normalni zakonski okviri,  a to je da se očekuje da datum izbora bude u aprilu, mada je moguće da se dogodi i ranije.

- O tome ćemo sesti i razmišljati, ali mislim da ovu državu, ovih dana, interesuje kako će živeti u 2017. godini, i koliko ćemo para imati - rekla je Gojković.

J. Stanković

#Budžet

#Maja Gojković

#Poslanik

#Skupština Srbije

'