AKTUELNO

Komentarišući odabir Miloša Vučevića za mandatara, ministar bez porfelja Đorđe Milićević, rekao je za Novo jutro TV PINK, da je to čovek koji je do sada postigao ozbiljne rezultate, pa da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Milićević je, komentarišući napade određenih ljudi na budućeg mandatara Miloša Vučevića, rekao da je to nažalost politika u Srbiji, gde neki ne sačekaju ni da neko bude izabran, ili makar da vide šta je ekspoze, ciljevi koji žele da se postignu, pa onda da daju svoje mišljenje.

- Ja mogu samo da kažem da je reč o čoveku koji je na jedan ozbiljan, odgovoran i posvećen način obavljao funkciju ministra odbrane, postigao izuzetno vidljive i zapažene rezultate, uz podršku predsednika Srbije - rekao je MIlićević.

Kako kaže, ovo je za njega bio logičan izbor, s obzirom da je Vučević i predsednik vladajuće stranke, i dodaje da je potpuno ubeđen da će sa istom energijom i istom posvećenošću obavljati funkciju premijera.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su svakako izazovi, treba sačiniti jedan tim, Vladu, koja će timski funkcionisati, a na njima je da sačuvaju našu zemlju, naš teritorijalni integritet i suverenitet, naš narod i da Srbija nastavi da ide putem prosperiteta i napretka i da nastavi svoj razvoj i bude ekonomski stabilna - rekao je Milićević.

Kada je u pitanju Parlament, Milićević ističe da je veoma važno da je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije potvrdila da će on biti simbol demokratičnosti i efikasnosti, transparentnosti i javnosti u radu, kao i da je odmah nakon izbora rekla da pruža ruku opoziciji i da želi dijalog.

- Na jučerašnjem kolegijumu, međutim, samozvana opozicija došla je sa ultimatumima, pa nije ni bilo prilike da se razgovara o preporukama ODIRA - rekao je MIlićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost, komentarišući to ponašanje opozicije, rekao je da to nije normalan politički nastup. Kako kaže, došli su sa tri zahteva za koje su unapred i očekivali da budu odbijeni, da bi onda oni mogli da izazovu incident.

- Želeli su da pokušaju da opstruišu izborni proces i da se raspušu izbori - rekao je Barac.

Kako kaže, oni su samo dali zahteve, ali bez konkretnih rešenja za iste.

Autor: