AKTUELNO

Stranka Zavetnici predala je tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv novinara Dinka Gruhonjića i Ane Lalić zbog, kako se navodi, govora mržnje.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica i suosnivač političke stranke Zavetnici, rekla je da je posredi izazivanje rasne, verske i nacionalne netrepeljivosti, te dodala da je najavila nedavno da će pravni tim stranke sačiniti krivičnu prijavu.

- Naša poruka je da zakon u Srbiji treba da važi za sve, nema privilegovanih. Ne možemo tolerisati praksu koju pokušavaju da odomaće u Srbiji, svako onaj ko baci kamenicu na zemlju, narod, SPC, treba zbog toga da avanzuje u društvu - rekla je Đurđević Stamenkovski za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Kako je dodala, javnost je prilično uznemirena porukama iz Dubrovnika.

Foto: TV Pink Printscreen

- Posredi jeste govor mržnje i mi ne smemo dozvoliti zamenu teza, da oni koji su inspiratori i generatori govora mržnje i nasilja sada sebe predstavljaju kao žrtve, što je paradoksalno - kazala je Đurđević Stamenkovski i pozvala pravosuđe da pravično postupi.

Ona je istakla da je Srbija suočena sa brojnim izazovima od početka ove godine.

Podsetimo, prijava protiv novinara i vanrednog profesora na Filozofskom fakultetu Dinka Gruhonjića i predsednice Nezavisnog društva novinara Vojvodine odnosi se na širenje i raspirivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Na beogradskim izborima Zavetnici će nastupiti u koaliciji sa SNS i SPS

Đurđević Stamenkovski je izjavila da je rukovodstvo te stranke donelo odluku da na predstojećim beogradskim izborima nastupi u koaliciji sa Socijalističkom partijem Srbije (SPS) i Srpskom naprednom strankom (SNS).

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je rekla da će oni zajedno inicirati projekat sabiranja državotvornih snaga i da će raditi na nacionalnoj konsolidaciji.

Đurđević Stamenkovski je kazala da izbori u Beogradu treba da budu održani u zakonski predviđenom roku i da građani glavnog grada treba da glasaju za budućnost prestonice i za ostvarivanje značajnih projekata.