AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas izložbu "Božidar Maljković - veoma francuski život", koju je u svojim prostorijama organizovao Francuski institut u Srbiji i tom prilikom rekao da se gledajući izložbu prisetio nekih istorijskih trenutaka u istoriji košarkaškog sporta, koji su prikazani kroz detalje njegove izuzetne karijere.

"Iskoristio sam priliku da zamolim Božu da prognozira uspeh naše reprezentacije u Parizu, a razmenili smo mišljenja i o najvažnijim pitanjima u srpskom sportu", istakao je Vučić i dodao da je Maljković sportska legenda i jedan od najvećih evropskih košarkaških trenera svih vremena, objavljeno je na Instagram rpofilu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da nije mogao a da ne oseti ponos na sportsko nasleđe naše nacije, jer i Maljkovićev ogroman uspeh oličava duh naše izdržljivosti, odlučnosti i timskog rada i ujedno svedoči o snazi strasti i istrajnosti u postizanju rezultata koje uvek treba da definišu naš nacionalni nastup na svetskim takmičenjima.

Izložba posvećena slavnom treneru i aktuelnom predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, otvorena je 16. marta i na njoj su izloženi njegovi dresovi i trofeji, uz osvrt na momente koji su obeležili njegov život i trenerske dane.