AKTUELNO

Sve se više govori o rezoluciju poput one iz 2015. godine čije je donošenje sprečeno zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučići i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, rekao je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Levo-liberalni centri moći planiraju da krajem aprila predlože rezoluciju čijim bi se izglasavanjem Srbi okarakterisali kao genocidni narod, a 11. jul bi se proglasio Međunarodnim danom genocida. Najgore od svega je to što je glavni sponzor ove sramne rezolucije Nemačka – država koja je u dva navrata u 20. veku počinila neviđene zločine nad srpskim narodom, Nemačka koja je kumovala krvavom sukobu devedesetih godina kada su Srbi bili proterivani sa svojih vekovnih ognjišta, sistematski ubijani i lišavani slobode, i to upravo od strane njenih nekadašnjih saveznika iz Drugog svetskog rata – izjavio je Đurđev i dodao:

- Izglasavanje rezolucije bi dovelo u opasnost i sam opstanak Republike Srpske. Na osnovu stava da političke tvorevine koje su zasnovane na genocidu ne mogu da postoje pojaviće se inicijativa za ukidanjem Republike Srpske.

- Ukoliko se kojim slučajem izglasa ova anticivilizacijska rezolucije gde bi se Srbi proglasili za genocidan narod, ukoliko dođemo do inicijative za ukidanjem Republike Srpske smatram da bi to trebalo da ostane upamćeno kao glavna politička zaostavština funkcionera bivše vlasti okupljenih oko Srbije protiv nasilja koji su glavni zagovornici priznanja krivice za navodni genocid – zaključio je Đurđev