AKTUELNO

Advokat Vladimir Đukanović rekao je za Kurir da je izbor Miloša Vučevića za mandatara odličan izbor.

- Srbenda, iskreni rodoljub, dobar čovek, odličan advokat, drugarčina, brat...Baš divna vest. Eto nešto lepo u Srbiji. Čovek iz naroda - rekao je Đukanović za Kurir.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će mandatar za sastav nove Vlade Srbije biti Miloš Vučević.

U dokumentu koji je predsednik potpisao nalazi se i obrazloženje u kom je naznačeno zašto je Vučić poverio Vučeviću ovu važnu funkciju.

- Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade.

Ukazujem svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

Pred predsednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe "EXPO 2027 Beograd" koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade - navodi u obrazloženju odluke predsednik Vučić.