AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom večerašnjem obraćanju javnosti objasnio je težinu situacije oko KiM, kao i da će nastaviti da razgovara i da će saslušati mišljenje Skupštine i Vlade Srbije.

- Spreman sam da čujem mišljenje predstavnika svih stranaka kakva bi reakcija Srbije trebalo da bude. Ja smatram da reakcija Srbije treba da bude snažna i odgovorna 11. maja. Ne želim da ograničavam manevarski prostor Srbiji. Dobio sam zvaničan poziv od Makrona, ta poseta će biti važna, i moliću ga da uzme u obzir sve ono što smo razgovarali, kao i međunarodno pravo - istakao je Vučić.

Boriću se za Srbiju, poručio je predsednik Srbije.

- Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je predsednik.

Autor: