AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti iz Palate "Srbija" osvrnuo se na ubrzano napredovanje naše zemlje.

Kako je predsednik Vučić rekao, ekonomski pokazatelji su odlični, te je istakao da su u pitanju izuzetno dobre vesti.

- Prema fleš proceni za februarski rast BDP je 5,9 odsto. Verujemo da zbog remonta rafinerije će biti nešto manji u martu, ali će u aprilu biti odličan. To je više od originalnog plana. Ako se ovako nastavi uspešno, to je sjajno... Posebno sam srećan zbog rasta industrije, posebno prerađivačke industrije. To nam daje šansu za sve ovo oko Ekspa - rekao je predsednik.

Dodaje da gradimo i veliki akvatik centar u sklopu Ekspa, i da očekuje da ćemo dobijati mnoga sportska takmičenja zahvaljujući tome.

- Nivo investicija je do sada na rekordnom nivou, kao i devizne i rezerve zlata. Imamo novca, nemamo nikakve ekonomske probleme. MMF je saopštio da su naši rezultati impresivni! Želim da svaki građanin čuje to. Inflaciju spuštamo, biće 4,5 sada, dakle ulazimo u okvire, i idemo na dalje smanjenje. Problem je cena nafte, zbog Crvenog mora, Huta i udara na ruske rafinerije. Mi 4 milijarde imamo na računu - istakao je predsednik Vučić.

Autor: