AKTUELNO

Kuća i hektar okućnice u Topoli samo je jedna u nizu od 100 novododeljenih kuća širom Srbije. Interesovanje ne jenjava. A novca će biti za sve, poručio je ministar Milan Krkobabić, nakon što su danas odobreni prvi ovogodišnji zahtevi za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Među porodicama koje odlaze u čak 73 sela, šest ih je sa po troje i četvoro dece.

Foto: Bojana Caranović

- Najveća kuća od 228 kvadrata i sa oko 30 ari placa uskoro će postati dom porodice u Begejcima kod Žitišta. Današnji dobitnici odlaze u 41 jedinicu lokalne samouprave. Selo koje ovog puta prednjači po broju novih komšija je Tovariševo u Kanjiži, gde će se skućiti četiri porodice - izjavio je predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić.

Foto: Bojana Caranović

Iako je maksimalan iznos koji se odobrava 1,2 miliona dinara, i dalje mogu da se nađu dosta povoljnije kuće, pa je tako porodica u Staroj Moravici kod Bačke Topole pronašla za sebe dom od 91 kvadrat i okućnicom od oko 5 ari, za samo 703.000 dinara.

Foto: Bojana Caranović

Najbrži sa prijavom na ovogodišnji konkurs bili su žitelji već dobro poznate Željuše kod Dimitrovgrada, gde će se uz danas dodeljene još dve kuće, ukupan broj popeti na 14.

Posle današnje komisije bliži se 3.000. oživela seoska kuća.

Foto: Bojana Caranović