AKTUELNO

Branimir Nestorović saopštio je da se pokret koji predvodi od danas zove "Mi - Snaga naroda" i da prema poslednjim istraživanjima u Beogradu ima podršku skoro devet odsto birača.

Nestorović je na tribini u Opštini Vračar rekao da se čekalo novo ime pokreta kako bi se krenulo sa aktivnostima.

- Imamo taj novac iz budžeta, 8,1 milion dinara mesečno. Projekcije su da možemo do 12 odsto glasova, odnosno do 15 odbornika, pa bismo u Beogradu bili ozbiljna stranka, odmah iza SNS - rekao je Nestorović.

Kako je rekao, "izdajnici su sami otpali".

- Ovo što smo imali izdajnika, oni su sami otpali, znate priču o Jerkoviću i o ova druga dva otpadnika među odbornicima - rekao je on, aludirajući na grupu odbornika i poslanika, predvođenu Brankom Pavlovićem, koji su se odvojili.

- U slučaju da dobijemo 15 odbornika, možemo da tražimo sve što hoćemo, a pristalica sam da manjinski upravljamo gradom. Ako izbori budu raspisani za 2. jun, jer ima ideja da se odlože za avgust, imaćemo dva meseca intenzivne borbe i nešto novca za kampanju i kafanu - kazao je Nestorović.

Kako je rekao, "hoćemo da ih uplašimo, da im salijemo stravu, što se kaže".

Rekao je i da se očekuje da će naredne nedelje biti raspisani beogradski izbori i da lista očekuje da udvostruči broj odbornika.

Autor: