AKTUELNO

Politički filizof Dragoljub Kojčić smatra da francuski predsednik Emanuel Makron pokušava da se postavi kao veliki politički vođa Evropske unije, jer za njegove ide o postavljanju vojnih trupa između Ukrajine i Rusije nema nikakvog objektivnog razloga.

Kojičić kaže da su najnovija dešavanja u Ukrajini i Moskvi su samo nastavak tektonskih poremećaja u svetu koji traju već decenijama.

- To je, po mom mišljenu, počelo 1999. godine kada je srušen međunarodni pravni poredak bombardovanjem naše zemlje - istakao je Kojičić.

Napomenuo je da zemlje koje su ruskim granicama bliže od Francuske imaju neku vrstu straha i zazora.

- Možemo reći da je u pitanju kampanja Emanuela Makrona da on bude veliki politički lider EU ili nova velika zvezda. Ne postoji drugi objektivan ni geopolitički, ni vojno-strateški razlog - naveo je Kojičić.

Novinar Aleksandar Gajović kaže da kada se dogodi teroristički akt kao ovaj u Moskvi imamo pregršt teorija ko može da stoji iza tog napada.

Foto: TV Pink Printscreen

- Što se tiče Francuske, to je jedan hibridni rat koji traje. To je sve legitimno. Pojave su očekivane, ali da li će doći do toga da se Makron doluči na to da stacionira vojnike između Ukrajine i Rusije, tek ćemo videti - naveo je Gajović.

Autor: