AKTUELNO

Najoštrije osuđujem otvorenu pretnju smrću upućenu predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću od strane predstavnika opozicije, izjavio je predsednik Srpske narodne partije, dr Nenad Popović.

"Objavljivanje umrlice na koji se nalazi predsednik Srbije pokazuje da je, u svom političkom delovanju, opozicija dotakla samo dno.

Ovakav izliv mržnje, koji je ujedno i pretnja, pokazuje krajnju nemoć ovih političkih grupacija da dobiju podršku građana. U takvoj nemoći i nesposobnosti, pribegavaju najprimitivnijim i najopasnijim oblicima političke borbe.

Srbija je svašta mogla videti za ovih tri ipo decenije obnovljenog višestranačja, ali ovakve pretnje predsedniku države predstavljaju vrhunac mržnje koji može, ako se hitno ne sankcioniše, dovesti do opasnih posledica.

Pozivam nadležne bezbednosne organe da ne ignorišu ovakve pretnje i pojave, i da hitno privedu one koji su osmisli ovakvu pretnju predsedniku Srbije, kako bi se oštrim merama preventivno sprečilo njihovo ponavljanje.

Jer, ako se može na ovako gnusan način nekažnjeno pretiti predsedniku Srbije, šta onda obični građani mogu da očekuju ako se politički ne slažu sa onima koji na ovakav način vode političku borbu sa legitimno i legalno izabranim najvišim funkcionerima države?", stoji u objavi.