AKTUELNO

Nakon što je opozicija objavila umrlicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nižu se reakcije.

Aleksandar Vulin reagovao je na umrlicu za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju su pripadnici opozicije okupljene oko Dragana Đilasa ištampali i postavili na društvenim mrežama.

"Za ovakve bolesnike lečenje bi moralo biti obavezno, ali u zatvorskoj bolnici", poručio je Vulin.

Malović: Čin mržnje i nemoći srpske opozicije

Pored Vulina, oglasio se i član Predsedništva Srpske napredne stranke Branislav Malović.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Najnovija pretnja smrću Aleksandru Vučiću u vidu umrlice koja se štampa i deli predstavlja poslednji čin mržnje i nemoći srpske opozicije ujedinjene protiv sopstvene države.

Oni koji su na najgori način iskoristili tragediju koja se desila i pod velom borbe protiv nasilja pokušali ponovo sebe na silu da dovedu na vlast, očigledno sada počinju da pucaju po svim šavovima i svoj bes što ne uspevaju da se dočepaju ponovo državne kase i da je pljačkaju više uopšte ne mogu da kontrolišu.

Ovakve pretnje po život predsednika ne smeju da se tolerišu i zato pozivam nadležne organe da što pre reaguju u skladu sa zakonom, a građane pozivam da im ponovo svima 2. juna pokažu šta misle o njihovoj morbidnoj i poremećenoj politici i jasnim pozivima na nasilje!

Živela Srbija! Živeo Aleksandar Vučić."

Petrović: Još jedna u nizu sramnih aktivnosti Đilasovih sledbenikaČlan Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Luka Petrović najoštrije je danas osudio širenje mržnje na društvenim mrežama, apelujući na učesnike političkog života u našoj zemlji da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima.

"Najoštrije osuđujem neumesnu objavu čitulje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama. Ovo predstavlja još jedan u nizu sramnih i nemoralnih aktivnosti koje sprovode sledbenici Đilasove politike. Smatram da ovakva vrsta insinuacije ne samo da je neprihvatljiva, već i duboko uznemirujuća, odražavajući nedostatak osnovnih moralnih vrednosti. U moru kontroverznih i etički upitnih poteza, ovaj događaj se izdvaja kao dno koje do danas još niko nije uspeo da dotakne. Ovaj čin nije samo puka demonstracija nemaštovitosti i manjka kreativnosti, već i alarmantan pokazatelj apsolutnog nedostatka vizije i misije u vođenju političke kampanje", naveo je Luka Petrović u saopštenju za medije.