AKTUELNO

Dok se u Srbiji obeležavalo 25 godina od NATO agresije na našu zemlju, alijansa je donela odluku da lažna država Kosovo dobije status pridruženog člana parlamentarne skupštine NATO. U isto vreme je u Briselu završena nova runda dijaloga Beograda i Prištine koja nije donela rešenje oko Kurtijeve odluke o ukidanju dinara!

Milovan Drecun, narodni poslanik, istakao je da najava da će se na predstojećoj sednici Saveta Evrope razmatrati prijava za članstvo takozvanog Kosova u tu organizaciju kao i to što zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nisu izglasale da se na dnevni red sednice stavi inicijativa Rusije da se raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju, predstavlja podršku lažnoj državi Kosovo gde je najvažniji cilj da se njoj nekako otvori proces ka članstvu u NATO.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve je to podrška lažnoj državi Kosovo. Nima je najvažniji cilj da ta tvorevina nekako otvori proces za članstvo u NATO-u. Sa tim bi za njih priča bila najverovatnije gotova, jer bi se u po potrebi aktivira član 5 i time se Srbiji jasno stvalja do znanja da je to jedna zauvek izgubljena teritorija i da se nikada neće vratiti u sastav naše države. NATO kao organizacija ima jedan stav, obzirom da takozvano Kosovo nije međunarodno priznato uopšte se ne razmatra da pristupe probnom partnerstvu za mir, ali pojedine vodeće članice imaju drugačije planove i rade na njihovoj realizaciji. SAD otvoreno govore da će učiniti sve što mogu da prime takozvano Kosovo u NATO - rekao je Drecun i dodao:
Oni se protive zajednici srpskih opština kako ne bi imali, kako kažu, državu u državi. Po njima, svaka srpska institucija mora biti proterana sa teritorije Kosova i Metohije. Kurti ne deluje sam i ima podršku da na sve načine dovrši stvaranje lažne države Kosovo - zaključio je Drecun.

Istakao je da u prilog tome govore i izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji kaže da Kosovo i dalje ima snažne bezbednosne garancije SAD i punu podršku da bude član NATO, Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici rekao je da osim predsednika koji je to primetio, izostala je reakcija vezana za izjavu Kvinte.

Mi imamo agresiju koja traje 25 godina i ta agresija je išla korak po korak. Što se tiče zajednice srpskih opština, pre će se ovde u Beogradu formirati zajednica anti-srpskih opština. Vi za aperhend sada dobijate nagradu, a za ponašanje prema međunarodnom pravu i korektnom ponašanju ove države dobijate sasvim suprotno - rekao je Bratian.