AKTUELNO

Bura oko skandalozne izjave pune govora mržnje od strane Dinka Gruhonjića se ne stišava. Ovog puta se oglasio Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, najviši zvanični organ na Univerzitetu u kojem se nalaze predstavnici svih fakulteta sa Univerziteta u Novom Sadu.

Studentski parlament je doneo jednoglasnu odluku u kojoj su studenti pozvali upravu Filozofskog fakulteta da najoštrije i otkazom sankcioniše govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića.

Student prorektor Damjan Vakanjac je izjavio da Univerzitet u Novom Sadu nije mesto gde treba da se baštini bilo koja vrsta netolerancije i netrpeljivosti.

Novosadski studenti su upravi Filozofskog fakulteta dali rok do 27. marta da se izjasni i otkazom sankcioniše govor mržnje Dinka Gruhonjića.

Ukoliko se Filozofski fakultet ne oglasi do 27. marta novosadski studenti će biti primorani da blokiraju Filozofski fakultet do ispunjenja zahteva.

https://www.instagram.com/reel/C403H6YtRUo/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d2dab413-79b8-47a1-9f44-d9f4ada2b9b7

Ćutanje Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Portal NS Uživo se zbog društvenog značaja navedene teme u petak 15. marta obratio Filozofskom fakultetu međutim do danas nisu dobijeni odgovori na postavljena pitanja.

Pitanja na koje nisu dobijeni odgovori su sledeća:

Kako Filozofski fakultet i odseci za Žurnalistiku i Istoriju nameravaju da reaguju povodom izjava Dinka Gruhonjića, a u vezi sa pominjanjem Dinka Šakića, osvedočenog koljača Srba, Jevreja i Roma i zapovednika najmonstruoznijeg logora iz perioda Drugog svetskog rata Jasenovac i Stara Gradiška, koji je doveo do genocida srpskog naroda na prostoru tadašnje NDH?

Da li će se Filozofski fakultet, a posebno odseci za Žurnalistiku i Istoriju ograditi od autošovinističkih stavova, kao i vređanja države, SPC i predsednika države od strane vašeg zaposlenog Dinka Gruhonjića?

Da li će Filozofski fakultet preispitati svoju odluku o izboru Dinka Gruhonjića u zvanje vanrednog profesora i da li Filozofski fakultet smatra da Dinko Gruhonjić ubuduće treba da obrazuje studente Filozofskog fakulteta?

Autor: