AKTUELNO

Neću biti nimalo iznenađen ako briselska opozicija pokuša da upotrebi i suzavac u sali Narodne skupštine. Ceo ovaj narativ, koji tajkunska opozicija pokušava da unese u politički život Srbije, je već viđen kao model ponašanja Aljbina Kurtija i njegovih ekstremista, rekao je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Ovo što smo imali prilike da gledamo prethodnih par dana, ovo nipodaštavanja institucije Narodne skupštine, ovo najbesramnije omalovažavanje građana Srbije, predstavlja čist izliv mržnje prema državi Srbiji i njenim institucijama. Politika skandala, jer su se politike davno lišili, je sve što je ostalo od probriselske opozicije, a celu ovu farsu treba tumačiti kao jedno nesuvislo, nesportsko i krajnje nefer ponašanje – iako su izgubili izbore, opozicija, umesto da se ponaša konstruktivno i da bude korektivni faktor, ona je odlučila da se ponaša kao totalni gubitnik – izjavio je Đurđev.

- Podsetiću vas da se izbori za odbornike Skupštine grada Beograda bliže, a u skladu sa tom činjenicom, sa sigurnošću mogu da kažem da će se opozicija, pre svega mislim na levo-liberalnu opoziciju, odnosno njeno delovanje, radikalizovati. Radikalizacija će biti praćene novim štancovanjem izmišljenih afera, zaoštravanjem retorike, a ovo sumanuto ponašanje nije ništa drugo nego pokušaj mobilizacije mase pred predstojeće izbore – rekao je Đurđev.

- Mišljenja sam da sve ovo što opozicija pokušava da poturi kao politiku, da to jednostavno ne prolazi kod građana Srbije, a opozicija, suočena sa padom rejtinga, će se tek suočiti sa ozbiljnijim osipanjem podrške što ćemo i videti nakon preliminarnih rezultata za Skupštinu grada Beograda – zaključio je Đurđev.