AKTUELNO

Gradski odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu ocenio je morbidnom izjavu poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića da je ubijeni zatvorenik u Padinskoj skeli "još jedna nevina žrtva Vučićevog režima".

U saopštenju se takvo ponašanje ocenjuje kao "političko lešinarenje" i postavlja pitanje da li se možda iščekuje još neka tragedija da bi se na njoj ubrali politički poeni.

- Dokazani nasilnik i čovek koji je pozivao na silovanje i ubistvo Andreja i Danila Vučića, brata i sina predsednika Aleksandra Vučića, nastavlja sa svojim političkim lešinarenjem. Milivojević je još jednom potvrdio da nema te tragedije, nekog zločina ili smrti na kojoj on i njegov gazda Đilas neće pokušati da uberu jeftin politički poen - napominju beogradski naprednjaci.

Kako dodaju, ovakav vid kampanje nije zabeležen u svetu, ali i to je, kako ocenjuju, najbolja potvrda nemoći opozicionih političara.

- S pravom se nameće i pitanje, da li razni Milivojevići, Marinike, zarad uspeha gazde Đilasa, sa nestrpljenjem iščekuju neku sledeću tragediju, kako bi i nju koristili u političke svrhe - ističe se u saopštenju.

Kako se napominje, "ova vrsta morbidnosti" nikog nije iznenadila, jer šta drugo očekivati od ljudi u čijim se redovima nalazi Marinika Tepić, koja je rekla da roditelji ubijene dece u "Ribnikaru" nemaju tapiju na bol.

- Kada se sve ovo uzme u obzir, kao i nasilje koje kontinuirano sprovode, kako na ulici, tako i u Skupštini, jasno je da su isključivo oni krivi za podizanje tenzije u društvu. Na njihovo nasilje, uvrede i patološku kampanju mržnje, kao i do sada, odgovorićemo pruženom rukom, ali pre svega rezultatima, jer je upravo to politika predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke - piše u saopštenju Gradskog odbora SNS.