AKTUELNO

Fra Mario Knezović zatrazio je večeras od zagrebackog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića da otkaže susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog njegove današnje izjave o kardinalu Alojziju Stepincu.

- Uvaženi kardinale Josipe Bozaniću! Zbog današnje izjave Vučića o Stepincu, jer ga je stavio u kontekst s Jasenovcem, otkažite susret s Vučićem. Učinite to i bićete i vi na tragu Stepinčeve odlučnosti! Ako se susret ipak dogodi sledi moj opširniji komentar - napisao je fra Mario Knezović na Fejsbuku.

Fra Mario Knezović je sveštenik koji je održao misu za haškog optuženika, generala Slobodana Praljka, koji se otrovao u sudnici haškog tribunala. Susret Bozanića, Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović predviđen je za večeras, u sedištu nadbiskupije.

Inače, ovaj susret srpskog predsednika sa zagrebačkim nadbiskupom u stručnoj javnosti Srbije i Hrvatske smatra se veoma važnim za odnose dveju zemalja, s obzirom na uticaj koji kardinal Bozanić ima ne samo u Crkvi, već i na hrvatskoj političkoj sceni.

Hrvatski mediji ranije danas su, pozivajući se na nezvanična saznanja, javili da će Vučić sa Bozanićem pričati o kardinalu Stepincu i mogućoj poseti pape Franje Srbiji.

Fra Mario Knezović je povodom mise za Praljka rekao da njegove čin može ljudski razumeti, "ulazeći u misteriju njegove odluke i poruke tog čina".

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Zagreb

'