AKTUELNO

Ministar Đorđe Milićević poručuje da Srbija nikada neće zaboraviti pogrom koji su albanski ekstremisti organizovali nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. i da je ubeđen da će ih zaslužena kazna kad tad stići.

- Pogrom koji je započet NATO bombama 1999, nastavljen organizovanim masovnim zločinom 2004, traje i danas kada Kurti čini sve da različitim metodama završi proces etničkog čišćenja. To mu Srbija neće dozvoliti! Kada najviše veruju da mogu da unište naš narod, neka znaju da tada najmanje mogu. Dolaskom DOS na vlast posle 5. oktobra, albanski ekstremisti dobili su uzlet i ohrabenje te su u tom periodu organizovali i pogrom i proglašenje lažne nezavisnosti. Za razliku od tog perioda, promenom vlasti 2012. i dolaskom Aleksandra Vučića Srbija vraća pitanje Kosova za pregovarački sto. Vučić je, zajedno sa Ivicom Dačićem, zaslužan za 27 otpriznanja tzv. Kosova, kao i za sprečavanje da ta lažna država postane član različitih međunarodnih organizacija - naveo je Milićević.

Kako je dodao, danas se ponovo povampiruju snage koje su poražene te 2012, idu po svetu i ogovaraju Srbiju.

- Obećavaju da će oni rešiti prizanje Kosova samo ako ih postave na vlast. Ali, mora da im bude jasno da se u Srbiji vlast dobija samo na izborima, glasovima njenih građana, a ne u Briselu ili nekim drugim centrima moći voljom tamošnjih birokrata i albanskih lobista - naglasio je Milićević.

Autor: