AKTUELNO

Svedoci smo sve češćih napada Đilasovih batinaša, na aktiviste Srpske napredne stranke. U poslednja tri dana, četiri žene su napadnute na ulicama Beograda zbog toga što su nosile obeležja stranke, a jedna od njih je imala samo 23 godine!

Jelena Milosavljević, aktivistkinja SNS-a, za Pink osvrnula se na nemili događaj kroz koji je prošla, ali i otkrila detalje koji se na snimku ne vide.

Mi smo njih primetili kada smo ulazili u zgradu. Prvo su se ostrvili na kolegu Marka, tog dela na snimku nema, gde mu on govori kako me je gurnuo na ulicu. Dela gde nam prete da će oni zvati svoje ljude isto nema, kao ni dela gde pominju nesrećnu decu i tragediju koja nas je zadesila. To maltretiranje i zastrašivanje je trajalo mnogo duže nego što se vidi na snimku. Vređali su me i na ličnoj osnovi, a ceo događaj je trajao jedno 15 minuta. Ono što me je najviše uznemirilo je taj pas, kome je povdac stalno bio zatezan i što je mene i njega činilo nervoznim. Taj čovek je spreman na sve i nema trunke savesnosti. Bila sam jako uplašena, kao i prolaznici koji su bili tu. Videla sam kako jedna majka prigrljava svoje dete - rekla je Milosavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Milosavljević je istakla da neće dozvoliti da ih ovaj pokušaj zastrašivanja omete u kampanji koja je, ističe, legalna.

Mi sprovodimo našu kampanju koja je legalna i ne postoji nikakvo popisivanje, već upisivanje i razgovor sa našim sugrađanima. Od toga nećemo odustati samo zato što nas neko zastrašuje. Nećemo dozvoliti da nasilje rodi nasilje. Ovo je kao neka sačekuša u kojoj su hteli da zastraše nas i sugrađane. Videla sam i povrede na glavi svoje koleginice. Oni nemaju svoju kampanju, tačnije, ona je svedena na to da nas uznemiravaju - rekla je Milosavljević.