AKTUELNO

Goran Vesić, član predsedništva SNS, regaovao je na istup Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, rekavši da je današnju konferenciju za novinare Jovanovića opisao Bora Đorđević u osmoj pesmi na albumu „Buvlja pijaca“ iz 1982. godine.

- Refren te pesme glasi: “Kako je lepo biti…”. Ovlašćenje Vlade koje sam dobio, koje je Jovanović objavio, nije nikakva tajna već je doneto na javnoj sednici. Kada i ako, na osnovu tog ovlašćenja, bude potpisan memorandum ili neki drugi akt o tome će Vlada da obavesti javnost - navisao je Vesić na svom X nalogu i dodao: - Tako da nema potrebe da se pravi senzacija tamo gde je nema. Sve vlade Srbije od 2000. godine pokušavale su da revitilizuju Generalštab. Da je to lako verujem da bi to pre nas neka druga vlada uradila. Ali nije pa je zapalo nama da rešimo i ovaj problem kao što gradimo auto-puteve i brze pruge jer drugi nisu znali. Ponosno ćemo objaviti kada i ako budemo pronašli partnera za lokaciju starog SSNO. - Jer pretpostavljam da se svi slažemo da ruševine tamo ne treba da budu još 25 godina da bi Jovanović bio srećan - napisao je Vesić i zaključio: - Što se tiče Jovanovića da završim Tadijinom replikom iz kultnog filma “Varljivo leto ‘68” - MANJE VINA, MANJE VINA…

Naime, Vesić je regovao na Jovanovićeve reči koji je na konferenciji rekao da je Vesić u ime Vlade Srbije potpisao memorandum kojim se lokacija bombardovanog Generalštaba u centru Beograda poklanja američkim ofšor firmama "Kushner Realty" i "Atlantic Incubation Partners" LLC.